Výměna oken v rodinném domě

Rekonstrukce a novostavby rodinných domků jsou našimi nejčastějšími realizacemi a každý týden předáme po České republice několik dokončených staveb. Bez ohledu na to, zda montujeme okna do celého domu, nebo jen jedno okno do sklepa, umíme vždy poskytnout kompletní služby spojené s výměnou oken a jejich zapravením.

Kolik stojí výměna oken v rodinném domě?

Určit cenu výměny oken bez prohlídky a zaměření naším technikem je v podstatě nemožné. Přesto ale v případě, kdy nám pošlete orientační rozměry a členění oken, rozměry špalet a adresu realizace, umíme Vám zpracovat orientační kalkulaci, abyste měli představu, na kolik výměna oken přijde. Nově Vám navíc na našem poptávkovém formuláři nabízíme možnost vybrat si z několika typů okenních profilů, takže si můžete sami vyzkoušet, na kolik by Vaše realizace vyšla s konkrétním typem okna. Kalkulace je nezávazná a je vždy zdarma. Před tím, než podepíšeme smlouvu k Vám samozřejmě vyrazí náš odborný technik, s nímž dořešíte veškeré detaily. 

Výměna oken ve starším rodinném domě

Potřebuji u výměny oken stavební povolení/ohlášení? 

Pokud pouze měníte kus za kus (nová okna jsou rozměrově stejná jako stará a mají podobné členění) nebo jsou úpravy jen malé, povolení ze stavebního úřadu nepotřebujete. Při větších změnách (např. místo malého okna dáte balkonové dveře) stavební povolení, nebo ohlášení stavby mít musíte. 

Dostanu na výměnu oken dotaci (Nová zelená úsporám)? 

Na energetické úspory rodinných domků je vypsáno několik dotačních titulů a tyto lze uplatnit i na výměnu oken, dveří a portálů. Podrobně jsme problematiku dotací na nová okna rozebrali na stránce: Financování

Jak se na výměnu oken připravit? 

Nejdůležitější, co potřebujeme, je mít kolem oken dostatek prostoru k provedení potřebných prací. Ideální je 1,5 až 2 metry volného místa kolem okna a přístup k elektřině a vodě. Blíže si přečtete na stránce: Jak se připravit na výměnu oken? 

Jak dlouho výměna oken v rodinném domě trvá? 

Díky tomu, že máme zkušené party montážníků a zedníků, trvá v průměru výměna oken v dvoupodlažním domě i se zednickým zapravením 2 dny. Právě rozsah zednického zapravení díky vlivu okolních teplot a technologických přestávek se na celkových časech realizací projevuje největším dílem.

Jaké typy oken (profil, materiál) jsou do rodinných domů vhodné?

Zcela obecně bychom v současnosti doporučili okna osazená izolačním trojsklem, třeba v případě uplatnění dotací je to nutnost. Jelikož trojsklo lze osadit do všech našich oken určených pro výstavbu a rekonstrukce rodinných domků, záleží pak zcela na preferencích a možnostech každého investora, jestli se rozhodne pro dřevo, plast a nebo hliník a který profil zvolí.
Pokud bychom mohli doporučit, tak v plastových oknech u našich zákazníků vede systém Premium line AD, případně Premium Smart se středovým těsněním, u dřeva je to Thermoline IV 78 s nejlepším poměrem cena/výkon a v hliníku jednoznačně dominuje systém Aluprof MB 86.

Naše reference z poslední doby

Přednosti spolupráce s námi

  • Při uzavírání smlouvy rovnou řešíme i termíny realizací, takže jsme schopni vyjít vstříc vašim potřebám a možnostem.
  • Jsme stabilní firma s dlouholetými zkušenostmi a několika vlastními montážními partami. Podívejte se na průvodce zakázkou
  • Máme zastoupení po celém Česku – 14 poboček.
  • Nabízíme full servis – vše od demontáže přes instalaci, zednické zapravení a až po pozáruční servis.
  • Máme velkou nabídku profilů (ve všech třech materiálech – plast, dřevo, hliník) s jedinečnými vlastnostmi pro všechny typy staveb.
  • Zvládneme dodat atypické tvary, rozměry a provedení oken, dveří a portálů.
  • Dodáváme rovněž kompletní příslušenství – parapety, stínicí techniku a sítě proti hmyzu.

25 let
zkušeností na trhu

Cenová kalkulace
vždy ZDARMA

Široká nabídka
dveří a oken

Vysoká kvalita
ověřená zákazníky

 Výměna oken v rodinném domě – fotogalerie

Zpět na výpis referencí