Jak se připravit na výměnu oken?

Plánujete výměnu oken? Poradíme vám co udělat, abyste pak měli s následným úklidem co nejméně práce.

Výměna oken a dveří v rámci rekonstrukce, případně jejich osazení do novostavby je proces, který zpravidla nezabere více než jeden den. Pouze u větších a náročnějších projektů, případě v situacích, kdy výměna obsahuje větší objem zednické práce, může kompletní realizace trvat více dní i s ohledem na technologické požadavky používaných materiálů a konkrétní klimatické podmínky.

Naši pracovníci se však vždy snaží, aby výměna trvala co nejkratší dobu a co nejméně negativně ovlivnila pohodlí zákazníka. Proces výměny nebo osazení oken je složen z řady kroků, které jsou definovány v položkovém rozpočtu Cenové nabídky, na základě které s námi zákazník uzavírá smlouvu.

Co před výměnou oken udělat?

Ze zkušenosti víme, že nejpozději večer před plánovaným příjezdem našich pracovníků s novými okny napadne většinu zákazníků otázka, jestli jsou na tuto výměnu dostatečně připraveni. Určitě je pravdou, že výměna oken je poměrně zásadním zásahem do interiéru a exteriéru domu či bytu, nicméně ze strany zákazníka zpravidla stačí zajistit pouze několik základních věcí:
  • Prostor alespoň 1 metr kolem oken, která se budou měnit včetně zajištění potřebných volných přístupových cest do jednotlivých místností
  • Prostor pro uložení oken před montáží, který dovolí bezpečné vysazení a uložení okenních křídel.
  • Přístup k elektrické energii a zdroji vody.
  • Zakrytí nábytku a podlah v místnostech a přístupových cestách (šetří především spoustu času při následném úklidu). Naši pracovníci zajišťují zakrytí ploch přímo před oknem či dveřmi, které se mění.
Náš tip: Můžeme Vám nabídnout kompletní služby spojené s výměnou oken a jejich zapravením. Využijte tedy naší nabídky na kompletní realizaci na klíč. Kompletní dodávka výrobků a služeb od jednoho dodavatele Vám dovolí věnovat svůj čas tomu, co je v životě opravdu důležité.

Stále si nevíte rady?

kontaktujte náš servis oken

Kontaktujte nás