Výměna oken v dřevostavbě (roubence, srubu)

Ani montáž oken, dveří a portálů do dřevostaveb, ať už jde o sruby, roubenky a panelové nebo skeletové dřevostavby, nám není cizí. Stejně tak zvládáme instalaci oken a terasových dveří do dřevěných konstrukcí zimních zahrad. Pomineme-li panelové a skeletové dřevostavby, které jsou specifické především potřebným kotvícím materiálem, případně typem parozábran, představují dřevostavby velmi specifickou třídu staveb.

Specifika dřevostaveb (srubů a roubenek)

U dřeva je nutné počítat s větším sedáním konstrukce stěn a proto je třeba okna a dveře do srubů a roubenek montovat co nejpozději, až si stavba z větší části sedne a ani v tu chvíli nelze použít klasické stavební postupy a materiály. Okna se zpravidla kotví do svislých latí zafrézovaných do ostění a izolace připojovací spáry se prování například ovčí vlnou, která se na rozdíl od montážní pěny přizpůsobí pohybu okolního dřeva. Tím však specifika nekončí, řádné osazení parozábran je v podobných případech v podstatě nereálné a připojovací spára se překrývá lištováním.
Pokud někdo nechce, nebo nemůže vyčkat až si stavba sedne, musí se nad oknem ponechat a zalištovat mezera cca 15 cm (případně i více), která zabrání tomu, aby si stavba sedla na okenní rám. 

Výměna oken u dřevostavby

Naše reference z poslední doby

Přednosti spolupráce s námi

  • Při uzavírání smlouvy rovnou řešíme i termíny realizací, takže jsme schopni vyjít vstříc vašim potřebám a možnostem.
  • Jsme stabilní firma s dlouholetými zkušenostmi a několika vlastními montážními partami. Podívejte se na průvodce zakázkou
  • Máme zastoupení po celém Česku – 14 poboček.
  • Nabízíme full servis – vše od demontáže přes instalaci, zednické zapravení a až po pozáruční servis.
  • Máme velkou nabídku profilů (ve všech třech materiálech – plast, dřevo, hliník) s jedinečnými vlastnostmi pro všechny typy staveb.
  • Zvládneme dodat atypické tvary, rozměry a provedení oken, dveří a portálů.
  • Dodáváme rovněž kompletní příslušenství – parapety, stínicí techniku a sítě proti hmyzu.

25 let
zkušeností na trhu

Cenová kalkulace
vždy ZDARMA

Široká nabídka
dveří a oken

Vysoká kvalita
ověřená zákazníky

Instalace/výměna oken u dřevostavby – fotogalerie

Zpět na výpis referencí